Wat is de SSS?

De SSS is een tool om inzicht te verwerven over je eigen duurzame inkoop.  De SSS is een samenwerking van VGB, Floricode en Floridata sinds 2017. 

Deze tool scant inkoopgegevens met de geldende Floriculture Sustainable Initiative (FSI) duurzaamheidseisen. Op dit moment scant de tool de duurzaamheidseisen die horen bij de ‘FSI2025 Basket of Standards’.

Het gestelde doel van de FSI-leden is om een aandeel van ten minste 90% verantwoord geproduceerd en verhandeld volume in 2025 te hebben. De vijf productgroepen in de FSI-scope zijn: Cut flowers, Plants, Cut greens, Shrubs/Trees, Vegetables/Fungi Plants
De FSI publiceert de geldende eisen en eventuele veranderingen op de eigen website.

De SSS is beschikbaar op de Floridata portal, via deze login

Van de SSS kun je het volgende verwachten

 met het insturen van de inkoopgegevens worden de gegevens vergeleken met de gestelde ‘FSI2025 Basket of Standards’. 

 in de Floridata portal is het mogelijk om de inkoop van verschillende periodes (per maand of per jaar) met elkaar te vergelijken. 

 De resultaten van de scan worden weergegeven in percentages en volumes, middels handige graphics en uitsplitsbaar naar periode, kweker, land van herkomst en productgroep.

 Als laatste kun je met de ‘Proof of Sustainable Purchase (PoSP) jouw mate van duurzame inkoop aantonen over een bepaalde periode.